Close
Book Your Reservation

Aromatherapie

Aromatherapie

Aromatherapie kenmerkt zich door middel van het werken met essentiële oliën. Dit zijn zeer geconcentreerde geurende oliën die gewonnen worden uit verschillende plantendelen. De oliën worden gewonnen o.a. door stoomdestillatie, Co2 extractie, koude persing en enfleurage. De olie die vrij komt na extractie is in feite de levensenergie van de plant. De olie is namelijk van levensbelang voor de plant. Het is van noodzakelijk belang voor de ontwikkeling en vitaliteit van de plant. Tevens helpt het de plant bij de afweer van ongedierte en tegen invloeden van buitenaf zoals schimmels en ziekten. De essentiële olie wordt dan ook wel ‘het hart en de ziel van de plant’ genoemd.

Essentiële oliën worden door het lichaam opgenomen via de huid en de luchtwegen. Deels via massage of inwrijven en tevens via verdamping van de oliën. Zij hebben een breed scala aan eigenschappen geneeskrachtige eigenschappen zoals bijvoorbeeld antibacterieel, antiseptisch, herstelt weefsel, zuiverend, doorbloeding bevorderend, slijmoplossend, krampstillend, stimuleert de spijsvertering, pijnstillend en kan een gunstig effect hebben op het zenuwstelsel.

Binnen de aromatherapie wordt er vanuit de holistische mensvisie gewerkt. Dat betekent dat er naar de totale mens gekeken wordt. Een klacht wordt behandeld vanuit het totale plaatje, er wordt op zoek gegaan naar de oorzaak van de klacht. In praktijk Heel de Mens wordt de holistische mensvisie ondersteunt door natuurgeneeskundige principes. Hierdoor zijn we in staat om meer materialen in te zetten en vanuit een breder perspectief behandelingen in te zetten.

Een aromatherapeutische behandeling vanuit natuurgeneeskundige principes bij Heel de Mens start met een anamnese tijdens een intake gesprek. Vervolgbehandelingen bestaan hoofdzakelijk uit (deel)massages met eventueel advies voor thuis. Eventuele doorverwijzing binnen de praktijk of naar andere professionals is niet uitgesloten. Heel de Mens werkt waar mogelijk graag samen/aanvullend binnen het reguliere circuit van medici.

Kosten:
Intakegesprek                   € 75,-
Vervolgbehandelingen    € 55,-