Close
Book Your Reservation

Over ons

Onze therapeuten

Over ons

Ben Borchers

Energetisch therapeut

Alles wat ik doe, doe ik met passie en een gezonde dosis nieuwsgierigheid.
Mijn grootste passie ligt bij mensen bewust te maken van hun kracht.
Hierbij gebruik ik zachtheid als ingang.

Na mijn opleiding als massage therapeut heb ik hetgeen ik daar geleerd heb in de praktijk gebracht bij een sportvereniging om de spelers te helpen weer sneller fit te zijn na een blessure. Al snel werd mij duidelijk dat deze vorm van massage mij niet die voldoening gaf die ik zocht. Ik wilde meer dan alleen gericht op een blessure iemand kunnen helpen. Vanuit die gedachte heb ik bewust een aantal aanvullende opleidingen gevolgd die mij een meer helende vorm van masseren leerden. Massagevormen welke dus niet alleen de klacht behandelen maar waarbij ook gekeken wordt naar de dieper liggende oorzaken van de klacht en waarbij de holistische mensvisie centraal staat.
Ik ben er van overtuigd dat het lichaam te allen tijden in staat is om zichzelf te helen.
Gedreven door deze overtuiging ben ik mij daarnaast gaan oriënteren op mogelijkheden om mensen ook via healing te kunnen helpen. Tijdens mijn opleidingen werd ik diep geraakt door de geweldige effecten welke de diverse vormen van healing teweeg kunnen brengen. Zelf heb ik tijdens mijn eigen spirituele groei gemerkt hoeveel lagen je kunt hebben die niet je ware Zelf zijn, maar die vaak bestaan uit allemaal gedragingen en overtuigingen die je ergens in je leven hebt opgedaan. Voor mij was het heel belangrijk deze patronen te herkennen, zodat ik daarna bewust kon gaan kiezen hoe ik deze los kon laten. Voor mij is de mooiste reis van het leven de reis binnen in mijzelf. De reis naar mijn kern, wie ik werkelijk ben.

Werken met mensen, werken met en aan heel de mens, dat doe ik met zeer veel plezier. De vele vragen en verhalen houden mij scherp en zorgen voor diepgang in mijn werk.
De combinatie van deze factoren die mijn leven tot nu toe hebben gevuld, maakt dat ik mij in contact met mijn medemens als een vis in het water voel. Elk mens is voor mij boeiend en heeft mij wat te leren. Ontmoeten vind ik op z'n mooist als er niets moet.

Ik hoop je dan ook spoedig te mogen ontmoeten.

Met warme groet,

Ben.


Monique de Haas

Natuurgeneeskundig aromatherapeut

Als natuurgeneeskundig aromatherapeut binnen praktijk Heel de Mens heb ik een brede zorgachtergrond. Als verpleegkundige in de zorg voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking heb ik veel gewerkt met mensen met zeer ernstige en meervoudige beperkingen. Binnen dit werkveld liep ik jaren geleden vast. Ik vond dat de reguliere zorg, met al z’n toenemende bezuinigingen, niet voldoende kon bieden in mijn dagelijkse werk. Ik ging op zoek naar aanvullende mogelijkheden om deze mensen te kunnen ondersteunen al dan niet in de laatste fase van hun leven. Al snel kwam ik in aanraking met aromatherapie. Ik kreeg een enorme passie voor deze vorm van aanvullende zorg en ik besloot een beroepsopleiding tot natuurgeneeskundig aromatherapeut te volgen.

Mijn passie voor verbinding op welke wijze dan ook is bijzonder groot. Dit zorgt ervoor dat ik mezelf heel goed kan vinden in de holistische mensvisie. Ik geloof daarbij volledig in het zelfhelende vermogen van de mens. Mijn drijfveer is om mensen weer in balans te laten komen. Uit eigen ervaring weet ik wat het is om met zeer lastige en moeilijke levensvraagstukken te maken te krijgen. Het werken met essentiële oliën heeft mij hierbij enorm geholpen en is voor mij een levenswijze geworden. Enerzijds werk ik in onze praktijk waar ik mensen ondersteun om weer in balans te komen. Anderzijds werk ik met enige regelmaat op locatie binnen verschillende zorginstellingen of kom ik bij mensen thuis.

Geurige groet,

Monique.